ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ


Καθηγήτριες ξένων γλωσσών

Αμαλία Γεναράκη
Αγγλική Γλώσσα και Ορολογία

Η Αμαλία Γεναράκη σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία και Παιδαγωγική στη Σχολή Ψυχολογίας και Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Γενεύης (Ελβετία). Από το 1989 διδάσκει ως μέλος ΕΕΠ Αγγλική Γλώσσα και Ορολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. Έχει εκδώσει τρίγλωσσο Λεξικό Ακαδημαϊκών Όρων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (R.Portz -Α. Γεναράκη, Academic Terminology of the Humanities and Social Sciences, Εκδ. Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα 1997). Οι δημοσιεύσεις της αφορούν κυρίως στη θεωρία και πράξη της μετάφρασης, τη γλωσσική προσέγγιση των εκκλησιαστικών κειμένων καθώς και την εκπαιδευτική αγωγή.

E-mail: genaraki@uoc.gr
Tel: 28310 77297
Γραφείο 37, Τμήμα Φιλολογίας


Ελευθερία Παππά
Γερμανική Γλώσσα και Ορολογία

Η Ελευθερία Παππά σπούδασε Γερμανική Φιλολογία με κατεύθυνση Γλωσσολογία και Λογοτεχνία του Μεσαίωνα, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Justus-Liebig στο Γκίσσεν της Γερμανίας. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διδακτική της Γερμανικής Γλώσσας ως Ξένη Γλώσσα στο ίδιο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην αναγνωστική κατανόηση στην ξένη γλώσσα. Από το 2001 έως και το 2004 δίδασκε Γερμανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στο Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στο Εμπόριο και την Διοίκηση. Από το 2004 διδάσκει ως μέλος ΕΕΠ Γερμανική Γλώσσα και Ορολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συντάξει 2 διδακτικά εγχειρίδια για το μάθημα Γερμανική Γραμματεία και Ορολογία, και ειδικεύεται στην αναγνωστική κατανόηση γερμανικών επιστημονικών κειμένων καθώς και στην κατανόηση Γερμανικών λογοτεχνικών κειμένων από ξένους.

E-mail: pappa@uoc.gr
Tel: 28310 77297
Γραφείο: Τμήμα ΦιλολογίαςΜαρία Πουλοπούλου
Νέα Ελληνική ως Ξένη Γλώσσα

Η Μαρία Πουλοπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ το 1990. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Α' Κύκλου στη Γλωσσολογία/Σημασιολογία (Πανεπιστήμιο Κρήτης, 1995-1997). Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στη Γλωσσολογία/Σημασιολογία (ΑΠΘ, 1998-2003). Από το 2001 εργάζεται στη Φιλοσοφική Σχολή ως ΕΕΠ της Νέας Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζει, συντονίζει και διδάσκει στα τακτικά μαθήματα Νέας Ελληνικής που προσφέρονται στους αλλόφωνους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, όσο και σε θερινά εντατικά μαθήματα. Έχει συμμετάσχει σε ακαδημαϊκά προγράμματα με θέμα τους Έλληνες της διασποράς (“Παιδεία Ομογενών”) και γλωσσικές μειονότητες εντός Ελλάδος (“Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων”). Έχει συνεργαστεί στη συγγραφή διδακτικών εγχειριδίων της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Το 2016, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κάλλιπος: Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα”, δημοσίευσε δίγλωσση γραμματική της Νέας Ελληνικής για τα επίπεδα Α1-Α2 (Modern Greek: Grammar Notes for Absolute Beginners).

E-mail: poulopom@uoc.gr
Tel: 28310 77278
Γραφείο: #20, Τμήμα Φιλολογίας


Γκιουλσούν Ακσόϋ-Αϊβαλή
Τούρκικη Γλώσσα και Ορολογία
E-mail: aivalig@uoc.gr
Tel:28310 77347
Γραφείο 42, Τμήμα Φιλολογίας

Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, TK 74100, Ρέθυμνο, Κρήτη
28310 77780-81 28310 77782
dean@phl.uoc.gr
Ανάπτυξη από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής
με χρήση ανοικτών τεχνολογιών, Απρίλιος 2016
webmaster